Pravila o rabi spletnih piškotkov

Pravila o rabi spletnih piškotkov

Družba Eudace d.o.o. zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani na podlagi f točke prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov uporablja piškotke.

 

Upravljavec spletnih piškotkov

 

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z uporabo piškotkov. V primeru, da boste obiskali spletno stran www.eudace.eu bo upravljavec piškotkov družba:

 

Polni naziv Upravljavca EUDACE, družba za svetovanje in razvoj projektov, d.o.o.
Sedež Dunajska 159, 1000 Ljubljana
davčna številka SI 11420421
matična številka 3503631000
Spletna stran https://www.eudace.eu

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem nosilcu podatkov in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo s sistemom preko vašega brskalnika. Nekateri izmed piškotkov se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (t. i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši končni napravi in nam omogočajo, da vaš brskalnik pri naslednjem obisku prepoznamo (trajni ali shranjeni piškotki).

 

Vrste piškotkov

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani
  • Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.
  • Izvedbeni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate spletno stran. Izvedbeni piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Te informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani.
  • Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci.

 

Z uporabo spletnih strani se strinjate z uporabo nujnih piškotkov. Obvezni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani in v njih ne hranimo vaših osebnih podatkov, ter omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani.

 

Katere piškotke uporabljamo?

 

Na svojih spletnih straneh uporabljamo naslednje piškotke:

 

Ime piškotka Namen Čas trajanja Izvor
_gat_gtag_UA_124876417_1 Delovanje strani (spremljanje statistike ogledov spletne strani) Čas obiska spletnega mesta (seje) Google Analytics
_gid Analitični piškotek. Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami. 24 ur Google Analytics
_ga Izračun podatkov o obisku naše spletne strani 2 leti Google Analytics

 

Upravljanje piškotkov

 

Uporabo piškotkov določate sami. Piškotke lahko vedno odstranite ali sprejmete s klikom na polje »strinjam se« v obvestilu o uporabi piškotkov na spletni strani. Večina spletnih brskalnikov shrani piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov, se lahko zgodi, da vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in boste obvestilo o piškotkih prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran.

Nastavitev nujnih piškotkov ne morete urejati.

Navodila za omogočanje nastavitev v vašem brskalniku lahko najdete tukaj:

 

Piškotki Google Analytics

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

Pridržujemo si pravico, da pravila o rabi spletnih piškotkov brez predhodnega obvestila prilagodimo oziroma posodobimo zaradi morebitnih uveljavljenih sprememb na področju uporabe piškotkov. Veljavna je vsakokrat tu objavljena aktualna različica.

 

Vsaka sprememba teh pravil bo objavljena na tej spletni strani.

 

Verzija: 2.0 z dne 25. 5. 2020